Om Carsten Nilsson

Jag har mina rötter på Österlen och här föddes jag 1974. Några små utflykter för att studera och utbilda mig till träsnidare har det blivit men sedan -96 driver jag mitt egna företag. Jag driver mitt företag i Hammenhög där jag också bor tillsammans med min familj Linda, Malte och Tage.

Att det blev träsnidare är lite av en slump men att det var händerna och hantverk jag vill jobba med visste jag tidigt. Jag har en möbel- och inredningsnickarutbildning i grunden och sen har jag vidareutbildat mig till träsnidare inom det klassiska 1700-tals bildhuggeriet.

Idag lever jag min hantverksdröm med att få vara kreativ och snida på heltid. Att vara hantverkare och egenföretagare gör att veckor och dagar gärna flyter in i varandra men utöver snideriet pysslar jag gärna hemma på gården eller tar på mig mina träningsskor och motionerar några dagar i veckan.

Är medlem i Östra Skånes Konstnärsgrupp ÖSKG, Konsthantverkscentrum och rekommenderad i Homo faber guide.