Kurser

”Man går in i en bubbla” så är det många som beskriver det när man går en kurs hos mig och står ”uppslukad” vid sin arbetsbänk. Om man är nybörjare eller en erfaren snickare spelar ingen roll. Träsnideri är oftast nytt för alla mina kursdeltagare och en nybörjarkurs passar de flesta. Målet med mina kurser är att du som deltagare ska känna det kreativa och roliga i hantverket. Jag ställer inga krav på slutresultatet utan önskar att du vill komma tillbaka och blir inspirerad till att fortsätta snida hemma.

Jag har kurser hemma i min ateljé i Hammenhög året om och vid varje kurstillfälle kan jag ta emot 9 deltagare. Jag har olika inriktningar på kurserna och många gånger går kurserna ut på att prova och öva upp sin färdighet. Det är inte alltid det blir färdiga arbeten utan oftast olika övningsarbeten man får med sig hem.

Alla kursdeltagarna får en egen snidarbänk och en uppsättning med bildhuggarjärn som man lånar under kursen. Jag tillhandahåller alla verktyg och material och det enda du behöver ta med dig är din lunch.

Mina kurser blir snabbt fullbokade, vill du få direktinformation om nya kurser rekommenderar jag mina nyhetsbrev. Anmäl dig till mina nyhetsbrev här.

Jag har även ”workshops” för företag/föreningar som vill prova på att snida lite under en eller ett par timmar. Det kan vara ett roligt sätt att starta en ”kickoff” med att använda händerna under någon timme. Skicka mail för mer information.

Ornamentkurs

Startdatum: Inget datum satt

En kurs där du får lära dig att göra utsågade detaljer som t ex kan användas till överstycke till skåp, ram eller fristående snideri. Ni kommer att träna på att rita upp snideriet, såga ut och snida detaljen. Kursen vänder sig till……

Läs mer

Nybörjarkurs/ sommarkurs

Startdatum: 2024-06-06

Fullbokad!
En grundkurs där du får lära dig komma igång med snideri. Vi pratar verktyg, slipning och framför allt övar på att snida blad och blommor.

Läs mer och anmäl dig här

Rosettkurs

Startdatum: 2024-04-27

En kurs där du får lära dig att rita upp snideriet och såga ut detaljerna för att sedan börja snida. Här underlättar det om man gått nybörjarkursen eller har lite erfarenhet av hantverk.

Läs mer och anmäl dig här