Konsthantverk

Mitt konsthantverk är i gränslandet mellan konst och hantverk. Jag strävar efter det unika formspråket men ger inte efter på hantverket. Funktionen finns där i mina spegelramar och uttrycket i dem får gärna sticka ut. Mina spegelramar är ett långsamt konsthantverk och jag tillverkar därför bara ett fåtal unika objekt om året som är med på utställningar eller säljs hemma i min ateljé.

Inspirationen till mina ramar kommer från det klassiska snideriet som jag blandar med allmogens lite enklare formspråk och på detta lägger jag till min egen fantasi.

Mina ramar är oftast snidade i lindträd och är snidade ur ett stycke. Alla är handsnidade på fram och baksida och målade i flera tunna lager med färg.

Jag experimenterar med mitt snideri och det händer att jag gör snidade lådor, skåp eller andra spännande föremål. Dessa kan ni köpa i min ateljé eller här i min shop.

Jag tillverkar också en pepparkvarn ”KVARN” och denna har jag gjort sedan 2008.  Det är en småskalig produktion där kvalitén och hantverket står högt. Läs mer om pepparkvarnen under ”shop”.